Pop

Pop is de afkorting van Popular Music die is ontstaan vanaf de jaren ”50 en voor iedereen bereikbaar via de media in hitlijsten, streaming websites en muziekzenders. Bekende popmuzikanten zijn: Adele, Coldplay, Ariana Grande, Justin Bieber, Bruno Mars, Green Day, Toto, Ed Sheeran, Queen en nog veel meer… Deze muzikanten zijn met meerdere nummers in  hitlijsten verschenen met hun eigen of gecoverde nummers.

Als je muziek maakt doe je dat in je eentje, met muziekvrienden of in een band. Met eenvoudige akkoorden en drumritmes of de originele nummers met alles er op en er aan, het kan allemaal. Daarnaast kun je ook je eigen versie maken met gitaar- piano en drumtechnieken. Op Muziekschool Nathalie leer je daarvoor de benodigde muzikale technieken aan de hand van bekende nummers.

Als je je ontwikkelt als muzikant kun je nummers op je eigen manier gaan spelen zoals veel bekende muzikanten doen met covers. Twee pakkende voorbeelden hiervan zijn nummers als ‘Under Pressure’ van Queen en ‘Make you feel my love’ van Bob Dylan. Hier speelt en zingt Shawn Mendes een fantastisch oud Rocknummer van Queen op zijn eigen geweldige manier en Adele breekt definitief en terecht door met het nummer van grootmeester in songteksten Bob Dylan.