Is oefenen belangrijk? En Handige tips!

Laten we beginnen met een open deur: Hoe meer je oefent, hoe sneller jij het instrument beheerst. Dat wil niet zeggen dat je elke dag moet oefenen, maar om beter te worden in het spelen van jouw instrument is oefenen wel een belangrijk onderdeel. Door de onderstaande tips hopen we het oefenen makkelijker en leuker te maken.

Als je net met muzieklessen begonnen bent weet je misschien niet waar je moet beginnen of wat moet je ook alweer met de oefening doen? Probeer de oefeningen in kleine stukjes op te delen en begin langzaam. Zo is het makkelijker te overzien.

Daarnaast hebben wij voor jou een schema ontwikkeld, waarin je jouw voortgang bij kan houden.

Zoals je hierboven ziet, kan je de onderdelen afstrepen. Dat geeft een goed gevoel en meer motivatie om door te gaan. De grote berg aan werk wordt steeds kleiner!

Misschien vindt je het lastig om tijd vrij te maken voor het oefenen. Begin dan eens met 10 minuten per keer. Op die manier voelt het minder als iets dat moet en is het makkelijker even tussendoor te plannen. Je gaat dan vanzelf merken dat die 10 minuten steeds ietsje langer worden.

Dan de laatste tip en waarschijnlijk één van de belangrijkste: Fouten maken mag, heel veel zelfs! Een instrument leren spelen is niet altijd makkelijk en gaat dus ook niet in één keer goed. Je kan het idee hebben dat je vastloopt en niet verder komt. Heb geduld en gun jezelf de tijd om het te leren, dan wordt je harde werken beloond!

1 gedachte over “Is oefenen belangrijk? En Handige tips!”

Plaats een reactie