Gospel

Het  woord ‘Gospel’ komt oorspronkelijk uit het Oud Engelse  Goð (goed) Spell (nieuws/ boodschap) en betekent dus hetzelfde als het Griekse woord Evangelie: Goed nieuws.

Gospel muziek kent zijn wortels in vroege Afro Amerikaanse muziek waarbij het gaat om het belijden en verspreiden van de Christelijke boodschap. Gospel muziek heeft zich tijdens de slavernij in de USA vermengd met alle mogelijke moderne muzieksoorten en is niet te omschrijven als een bepaalde muziekstijl. Het gaat om de boodschap samen met de beleving van de muziek.

Gospel nummers kun je voor jezelf spelen of samen met vrienden en familie. Misschien wil je in een combo in de kerk spelen op gitaar, piano of drums. Hiervoor leer je alles wat je daarvoor nodig hebt op Muziekschool Nathalie.

Een voorbeeld van oude en bekende Gospel song is Amazing Grace. In deze song kun je heel duidelijk de Blues horen. Gospel en Blues ontstonden op dezelfde plaats en tijd. Een mooi voorbeeld van een moderne Gospel song is het 10.000 Reasons van Matt Redman.

Bekende Gospel zangers en zangeressen zijn: Casting Crowns, Jesus Culture, Bethel Music, Chris Tomlin, Matt Redman, Hillsong, Kees Kraayenoord, Lauren Daigle en Leeland.