Country

Countrymuziek is de benaming voor verschillende muziekstijlen van Amerikaanse bodem en is ontstaan op het platteland in de Zuidelijke staten van de USA. Deze stijl is begonnen in de Amerikaanse volksmuziek en heeft ook wortels in Europese folk.

Oorspronkelijk gaat het om een zangstem die begeleid wordt door instrumenten als de western gitaar, piano, drums, bas, viool en banjo. Natuurlijk bestaan er ook countrybands met een modernere sound.

Ook Country muziek kun je leren spelen op Muziekschool Nathalie. Op gitaar, piano of drums, het kan allemaal. Grote namen uit de Country muziek zijn: Dolly Parton, Keith Urban, Carrie Underwood, Hunter Hayes, Cole Swindell, Lady Antebellum, Brett Young en Rascal Flatts. Je leert oude en vooral nieuwe countrynummers spelen op je akoestische gitaar, op piano of op drums.

Je leert oude en vooral nieuwe countrynummers spelen op je akoestische gitaar, op piano of op drums.

Alle muziek kun je op je eigen manier en naar je eigen smaak leren spelen. Denk aan ‘Jolene’van Dolly Parton. Vergelijk deze uitvoering eens met die van Miley Cyrus of die van The White Stripes.