Blues

Met het ontstaan van de Blues is het fundament van Pop- en Rockmuziek gelegd. De Blues begon met eerst alleen meerstemmige zang. Later kwamen daar de gitaar, piano, bas en drums bij. In heel veel Pop en Rock nummers vind je de wortels van de Blues terug en soms is de Blues duidelijk hoorbaar.

Door de slavernij in de zuidelijke staten van de USA kwam traditionele Afrikaanse muziek naar het westen en zongen de slaven Worksongs op de plantages en dijken waar ze gedwongen moesten werken. Doordat  Europese Folk en plaatselijke Country muziek samensmolt met deze muziek ontstond de Blues. Blues-standards zijn traditionele bluesnummers die door veel Bluesmuzikanten in de eigen stijl en improviserend worden gespeeld. De Blues ontwikkelde zich verder met andere instrumenten zoals de elektrische gitaar en is verder versmolten met- en beïnvloedt door Pop- en Rockstijlen.

Grote namen zijn: Eric Clapton, Robert Johnson, B.B. King en Stevie Ray Vaughan.

Op Muziekschool Nathalie leer je traditionele Blues akkoordenschema’s spelen, gitaar riffs en toonladders om te improviseren of Blues ritmes op de drums en je ontwikkelt je eigen stijl.